Werkgevers

Als werkgever krijg je naast het ondernemen ook te maken met personeel die bij je in dienst is. De relatie tussen werknemer en werkgever begint bij het tekenen van de arbeidsovereenkomst en eindigt zodra het contract is afgelopen. Tijdens de duur van het arbeidscontract heb je te dealen met deze werknemer. Dit kan nogal eens tot problemen leiden, want wat doe je bij een verstoorde werkrelatie, werknemers die structureel te laat komen of als een personeelslid niet goed functioneert. Veel werkgevers krijgen ongewenst dan ook te maken met het arbeidsrecht en ontslagrecht. Als werkgever ben je gebonden aan de Nederlandse wet- en regelgeving, waardoor het simpelweg ontslaan van personeel in de praktijk vaak een hoop haken en ogen heeft. Arbeidsrecht advocaten kunnen je met raad en daad bijstaan als je een geschil heeft of een werknemer wilt ontslaan.

Problemen met werknemers

Problemen met werknemers leiden vaak tot vervelende en tijdrovende situaties. Als ondernemer focus je je graag op het bedrijf en wil je graag dat personeel zich volledig focust op het bedrijf. Helaas liggen problemen al snel op de loer. Want wat doe je met zieke werknemers, bij diefstal of als een werknemer zich niet houdt aan de regels die jij als werkgever hebt uitgezet? Het opbouwen van een dossier kan een ontslag vergemakkelijken. Heb je een geschil met personeel? Schakel dan juridisch advies in bij een deskundige arbeidsrecht advocaat om je te laten adviseren of te laten bijstaan.

Waar krijg je als werkgever mee te maken?

Als werkgever krijg je vaak met dezelfde problematiek te maken. Onderstaande onderwerpen komen vaak voor in een relatie tussen werkgever en werknemer:

  • Arbeidsovereenkomsten
  • Ontslag
  • Transitievergoeding/Ontslagvergoeding
  • Ziekte
  • Loon
  • Vaststellingsovereenkomst

Schakel een arbeidsrecht advocaat in

Het inschakelen van een arbeidsrecht advocaat kan ervoor zorgen dat de situatie inzichtelijk wordt gemaakt en je je weer kunt focussen op het ondernemen. Als werkgever wil je natuurlijk niet teveel tijd kwijt zijn aan geschillen met werknemers. Een ervaren advocaat kan je van a tot z begeleiden. Van het opstellen van een arbeidsovereenkomst tot aan de rechter bij geschillen met werknemers. Het is dus zaak om je als werkgever te laten vertegenwoordigen door een gespecialiseerde arbeidsrecht advocaat.