Arbeidsvoorwaarden

Tussen de werkgever en werknemer worden arbeidsvoorwaarden overeengekomen. Deze voorwaarden, zoals salaris, vakantiedagen, reiskostenvergoeding en verlofdagen, zijn dus simpel gezegd de voorwaarden waar je als werknemer akkoord mee gaat bij het tekenen van de arbeidsovereenkomst. Het kan zijn dat de voorwaarden al geregeld zijn via het cao (collectieve arbeidsovereenkomst). De Nederlandse wet kent daarnaast een aantal regels die gelden ten aanzien van de arbeidsvoorwaarden.

Secundaire arbeidsvoorwaarden

Naast de primaire arbeidsvoorwaarden (loon, vakantiedagen etc), kunnen er ook secundaire arbeidsvoorwaarden van toepassing zijn. Zo kun je overeenkomen dat je een auto of laptop van de zaak ter beschikking krijgt, de werkgever je opleiding betaald of aanvullende pensioen afspraken maken. Over deze voorwaarden dient vaak onderhandeld te worden.

Onderhandel met je werkgever over de voorwaarden

Als werknemer is het aangeraden om te onderhandelen over de voorwaarden. Zo kun je onderhandelen over het salaris, vakantiedagen en eventuele secundaire arbeidsvoorwaarden. Hierbij is het natuurlijk wel belangrijk dat je niet je kaarten overspeeld en onrealistische eisen op tafel legt.

Zijn je arbeidsvoorwaarden rechtsgeldig?

In de wet staan een aantal zaken beschreven die de arbeidsvoorwaarden ongeldig maken. Zo is het niet mogelijk om minder te verdienen dan het minimumloon en heb je recht op een minimaal aantal vakantiedagen. Denk je dat je als werknemer werkt tegen voorwaarden die strijdig zijn met de Nederlandse wet- en regelgeving? Schakel dan een arbeidsrecht advocaat in om je zaak te bespreken. Als werkgever wil je natuurlijk weten of je voorwaarden niet in strijd zijn met de regels. Laat daarom de arbeidsvoorwaarden opstellen en/of beoordelen door een gespecialiseerde advocaat met kennis over het arbeidsrecht. Zo ben je als werkgever verzekerd dat deze voorwaarden rechtsgeldig zijn.

Arbeidsvoorwaarden advocaten

Advocaten met kennis over arbeidsvoorwaarden kunnen je adviseren en informeren bij geschillen. De advocaten kunnen zowel door werkgevers als werknemers ingeschakeld worden. Daarnaast is het voor werkgevers raadzaam om de voorwaarden te laten opstellen en/of regelmatig te laten beoordelen door een arbeidsrecht advocaat. Dit voorkomt dat de voorwaarden in strijd zijn met de wet- en regelgeving.