Loonvordering

Als werknemer kun je een loonvordering doen op je werkgever. Dit is in het geval als je werkgever te laat of niet betaald een oplossing om alsnog het salaris te ontvangen waar je recht op hebt. Het niet betalen van loon kan natuurlijk wel verschillende oorzaken hebben.

Als je werkgever in financiële problemen zit, is een loonvordering misschien niet de beste manier om deze situatie op te lossen. Als je werkgever om wat voor oorzaak dan ook je salaris niet betaald en zonder hiervoor financiële problemen ten grondslag liggen, kan een loonvordering hem of haar ertoe zetten om alsnog het loon te betalen. Er is een termijn van 5 jaar van toepassing waar binnen je een loonvordering kunt doen.

Het is dus verstandig om snel te handelen en direct in actie te komen als je loon niet wordt uitbetaald. Neem contact op met je werkgever en vraag om de reden voor het niet uitbetalen van je salaris. Mocht je niet tevreden zijn of als jullie er samen niet uitkomen is het inschakelen van een loonvordering advocaat verstandig.

Opstellen van loonvordering brief

Via een loonvordering brief maak je de vordering kenbaar bij je werkgever. In deze brief, die je aangetekend verstuurd, vraag je je werkgever om het salaris per ommegaande aan je te betalen. Online vind je verschillende voorbeeld documentatie die hiervoor geschikt zijn. Voor het beste resultaat is het verstandig om dit door een arbeidsrecht advocaat te laten opstellen en te versturen naar je werkgever. Arbeidsrecht advocaten hebben veel kennis over het opstellen van een loonvordering brief en kan je het best adviseren over de stappen en het proces van loonvordering.

Schakel een arbeidsrecht in voor een loonvordering

Zoals aangegeven is het raadzaam om zo snel mogelijk te handelen in het geval van het achterblijven van betalen van het loon. Het is natuurlijk niet verplicht om een advocaat in te schakelen. Je kunt de zaak namelijk ook zelf aanhangig maken bij de kantonrechter. Toch is het slimmer om je in dit proces te laten begeleiden door een gespecialiseerde loonvordering advocaat. Daarnaast is de kans op een positief resultaat door het inschakelen van een arbeidsrecht advocaat groter. Zowel de werkgever als de werknemer doet er verstandig aan om zich bij een loonvordering te laten bijstaan door een advocaat.